utorok 31. augusta 2010

RACIO: Makové rezy



300 g uvarených zemiakov, 200 g hnedého cukru (medu), 3 čerstvé domáce vajcia, 100 g mletého maku, mletá škorica, citrónová kôra, 80 g celozrnnej múky (alebo krupice), 1 PL prášku do pečiva-z vínneho kameňa, alebo 1 balíček kl.prášku, a ríbezľový džem

Postup: Žĺtky s cukrom dobre vymiešame, pridáme vychladnuté, prelisované (poríbajzlované) zemiaky, múku, mletý mak, prášok do pečiva a postrúhanú citrónovú kôru. Všetko dobre premiešame. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh ušľahaný z 3 bielkov. Cesto dáme na olejom a strúhankou vymastený okrúhly plech (ja som použila papier na pečenie) a pomaly pečieme vo vyhriatej rúre. Po upečení a vychladnutí korpus pozdĺžne prekrojíme, natrieme džemom, spojíme a pocukrujeme. Ja som namiesto cukru opäť raz použila sušené sójové mlieko:)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára