pondelok 9. augusta 2010

Broskyňovo-nugátový koláč




5 veľkých broskýň (mne sa zvýšili broskyne po zaváraní do fliaš), alebo 1-2 veľké broskyňové kompóty, 1 nutela
Na cesto: 250 g polohrubej múky, 2 zarovnané KL prášku do pečiva, 150 g práškového cukru,
2 vajcia, 150 g vychladnutého roztopeného masla alebo margarínu (Hery), 6 PL mlieka.
Na potretie: marhuľový lekvár

Zmiešame múku, prášok do pečiva, pridáme cukor - premiešame. Pridáme maslo, vajcia a mlieko, a všetko spolu vymiešame do hladkej konzistencii cesta. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm), povrch zahladíme. Broskyne nakrájame na dieliky (1/4 a tie na vejáriky) a rovnomerne-nahusto rozložíme na cesto. Medzi broskyne kladieme kávovou lyžičkou kôpky nutely. Plech vložíme do rúry a upečieme. Po upečení natrieme koláč marhuľovým lekvárom, aby sa koláč leskol. (Ja si za tepla vymiešam s teplou vodou - je redší a ľahšie sa natiera na jemný koláč:)... Je to VÝBORNÉ ! :D

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára