pondelok 30. augusta 2010

Kapučínové koláčiky s bielou polevou



Cesto: 60 g polohrubej múky, 60 g škrobovej múčky, 2 zarovnané KL prášku do pečiva, 80 g cukru, štipka soli, 3-4 KL instantného kapučína, 2 vajcia, 100 g vychladnutého roztopeného masla alebo Hery, 7 PL mlieka.
Na polevu: 200 g tučného smotanového čerstvého syra (ja som použila klasickú neochutenú smotanovú nátierku), 1 PL tučnej smotany (mala som len kyslú), 1 KL škrobovej múčky, 1 balíček vanilínového cukru, 40 g práškového cukru.

Zmiešame múku, škrobovú múčku a prášok do pečiva. Primiešame cukor, soľ a kapučíno. Pridáme vajcia, maslo, mlieko. Všetko dobre premiešame. Cesto nalejeme do 12 formičiek na muffiny vyložených papierovými košíčkami a dáme do rúry piecť. (15 minút)
Muffiny vyberieme na kuchynskú mriežku. Zmiešame čerstvý syr, smotanu, škrobovú múčku, vanilínový a práškový cukor - vymiešame dohladka. Touto syrovou masou polejeme koláčiky a dáme späť do rúry. Pečieme ešte asi 10 min. Po upečení necháme muffiny vychladnúť vo formičkách. Potom ich vyberieme a necháme dokonale vychladnúť. Pred podávaním môžeme muffiny posypať kakaom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára