streda 25. augusta 2010

Švajčiarsky slivkový koláč


cca 12 kúskov:
200 g hladkej múky, 1 žĺtok, 150 g práškového cukru (50 g si odložte bokom na posypanie sliviek), 1 bal.vanilkového cukru, 120 g masla (Hery), 1 lyžica strúhanky, asi 9 PL mletých mandlí (použila som kl.vlašské orechy), 1 kg sliviek, 1 ČL škorice, 100 g marhuľového lekváru
Postup: Z múky, žĺtka, cukru, masla rýchlo vypracujeme hladké cesto a dáme do chladu odležať asi tak na jednu hodinu. Formu na okrúhly koláč (priemer 26 cm) vymažeme a vysypeme strúhankou. Z cesta vypracujeme okrúhly plát, ktorým formu vyložíme. Zvýšime okraje. Cesto posypeme polovicou mletých orechov. Na ne poukladáme vykôstkované slivky, ktoré posypeme 50 g cukru zmiešaného so škoricou. Okrem toho slivky posypeme aj zvyšnými orechami (mandľami). Pečieme asi 3/4 hod. v predom vyhriatej rúre. Upečený koláč polejeme lekvárom rozmiešaným s vodou - poleva. A môžeme podávať:) Je fakt výborný! :)))

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára