piatok 27. augusta 2010

RACIO: Jablkovo-kokosový sen:)



Okrúhla forma - priemer 26cm: 220 g celozrnnej múky, 2-4 jablká, šťava z 1 citróna, 100 g hrozienok, 100 g kokosovej múčky, 150 g šľahačkovej smotany, 100 g masla, 2 žĺtky, 1 ČL mletej škorice, 3 ČL prášku do pečiva-z vínneho kameňa, 100g medu (aj menej), štipka soli, maslo na vytretie formy.
Je možná aj posýpka: 100 g celozrnnej múky, 80 g kokosovej múčky, 80 g masla, 70 g medu

Postup: Jablká umyjeme, rozštvrtíme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Hrozienka umyjeme a necháme odkvapkať. Žĺtky s medom vyšľaháme dopenista. Zmäknuté maslo, smotanu, kokosovú múčku, soľ aj škoricu pridáme k žĺtkom a dôkladne premiešame. Preosiatu múku zmiešame s práškom do pečiva a primiešame do zmesi. Pridáme jablká a hrozienka, premiešame a naplníme do vymastenej formy, povrch zahladíme. (Prípadnú posýpku pripravíme zmiešaním uvedených surovín. Rovnomerne ju navrstvíme na koláč.) Koláč upečieme. Ja som ho namiesto posýpky posypala sušeným sójovým mliekom a ozdobila lístkami medovky... FAJNÝ :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára