sobota 14. augusta 2010

Jemný jablkový koláč



(nepravé lístkové cesto:)
360 g hladkej múky, 200 g bravčovej masti(izbová teplota), 2 vajcia, 2 PL octu, 1 vrchovatá PL kryštálového cukru, soľ
Plnka: 750 g jabĺk (aj kilo-kto koľko má rád), 150 g práškového cukru, 1 KL mletej škorice, za hrsť sušených hrozienok, 100 g rozdrvených piškót, alebo strúhanky (podľa potreby a šťavnatosti jabĺk aj viac), tuk a múka na vymastenie pekáča - alebo to pečte na papieri:)

Z múky, masti, vajec, cukru a trošky soli a octu vymiesime cesto. Dobre vypracované ho zabalíme do fólie a odložíme do chladničky na 1 až 2 hodiny. Jablká nastrúhame, pridáme cukor, piškóty, škoricu a hrozienka. Cesto rozváľkame na dva diely. Na jeden rovnomerne nanesieme plnku, prikryjeme druhým. Rovnomerne ho popicháme vidličkou. Upečený koláč posypeme práškovým cukrom a môžeme sa s chuťou do neho pustiť:)))

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára