piatok 6. augusta 2010

Jablkové muffiny so škoricovou posýpkou.


Cesto: 220g hladkej múky, 150 g kryštálového cukru, 125 g masla, 125 ml mlieka, 2 vajcia, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 2 menšie jablká. Škoricová posýpka: 80g hladkej múky, 65 g kryštálového cukru, 60 g masla, 2 PL mletej škorice.

V mise vymiešame zmäknuté cesto s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridáme vajíčka a postupne prilievame mlieko. K tejto tekutej mase pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dobre všetko premiešame, aby sa masa spojila do celistvého cesta. Na koniec pridáme do cesta na malé kocky nakrájané a ošúpané jablko. Vznikne nám hustejšie cesto. Škoricová posýpka: K roztopenému maslu pridáme múku, kryštálový cukor a škoricu. Premiešame vareškou a potom rukou, aby sa ingrediencie spojili do škoricovej drobenky- posýpky. Rozdelíme ju na dve polovice. Papierové košíčky na muffiny plníme do polovice cestom, potom posypeme polovicou posýpky a znova doplníme jablkové cesto. Vrch muffinov posypeme druhou polovicou škoricovej posýpky. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre.

Biely cukor som nahradila tmavým, a namiesto jabĺk môžeme použiť aj slivky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára