piatok 13. augusta 2010

Jablkovo-čokoládové rezy s kornfleksami




800 g jabĺk, 2 l vody, 2PL citrónovej šťavy
Na cesto: 250 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 150 g cukru, 1 bal. vanilkového cukru, 1 PL kakaa, 4 vajcia, 125 g roztopenej a vychladnutej Hery, 100 ml mlieka, 30 g strúhanej horkej čokolády
Na polevu: 2 bal. čírej tortovej želatíny, 50 g cukru, 500 ml jablkového džúsu - 100%, (ja som dala aj 2 zlaté klasy - lebo mi nestuhla želatína:)))
Na obloženie: 40 g kornfleksov

Jablká olúpeme, rozštvrtíme a odstránime jadrovníky. Pokrájame ich na tenké dieliky a vložíme do vody s citrónovou šťavou. Zmiešame múku, prášok do pečiva,cukor, vanilkový cukor a kakao. Pridáme vajcia, mlieko, Heru a všetko dobre zmiešame, premiešame. Nakoniec pridáme postrúhanú čokoládu a opäť premiešame. Cesto vylejeme na múkou vysypaný plech (30 x 40 cm) a povrch zahladíme. Odkvapkané jablká poukladáme husto vedľa seba na cesto a trochu pritlačíme. Upečieme. Upečený koláč necháme vychladnúť. Želatínu zmiešame s cukrom a džúsom a pripravíme ju podľa návodu. Polejeme ňou koláč a necháme stuhnúť. (Ak sa vám - z neznámych dôvodov nevydarí želatína, kľudne ju potom povarte s 2 Zlatými klasmi - do zhustnutia). Celý povrch koláča nakoniec posypeme kornfleksami. :)))

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára