piatok 29. apríla 2011
Talianske makové rezy.
250 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 120 g Hery, 5 vajec, 250 ml mlieka, 1 balíček vanilínového cukru, 1 balíček prášku do pečiva
Plnka: 250 g mletého maku, 50 g práškového cukru, 1 lyžica oleja, 150 ml mlieka
Žĺtky, cukor, Heru, práškový i vanilínový cukor vymiešame do penista, pridáme múku s práškom do pečiva a zmiešame. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme ho zapiecť.
Mak, olej, mlieko a cukor vymiešame do penista. Plnku rozotrieme na zapečené cesto.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a rovnomerne ho navrstvíme na plnku. Koláč dopečieme a hotový pokrájame.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára