nedeľa 17. apríla 2011

Terezkine mafiny.




Na 12 kúskov: 80g čučoriedok, 250 g múky, 1/2 KL prášku do pečiva, 1/2 KL sódy-bicarbóny, štipka soli, 125 g margarínu, 1 vajce, 100 g cukru - alebo 65 g sladidla v prášku, 125 čučoriedkového jogurtu, 3PL jablkového pyré, 1 vanilínový cukor, 1 KL škorice, 1 KL vanilkového pudingu.
Na ozdobu: čučoriedkový jogurt, čučoriedky, rezančeky z limetkovej kôry, prípadne iné cukrové ozdoby.

Postup: Rúru predhrejeme na 180C. Papierové košíčky vložíme do plechu na mafiny. Čučoriedky očistíme, umyjeme, dobre osušíme. Múku pomiešame s práškom do pečiva, sódou bikarbónou, soľou a limetkovými rezančekmi.
Margarín roztopíme a zmiešame s rozšľahaným vajcom, sladidlom-cukrom, jogurtom, jablkovým pyré, vanilínovým cukrom, škoricou a vanilkovým pudingom. Primiešame múkovú zmes, kým sa všetko dobre nespojí. Cesto naložíme do košíčkov a pečieme v rúre na strednej priečke asi 25min. Mafiny vyberieme, necháme asi 5 min. odležať, potom ich vyberieme a podávame ozdobené čučoriedkovým jogurtom, čučoriedkami, limetkou, cukrovými pilinkami...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára