piatok 8. apríla 2011

Lenivý jablčník.




2 poháre (po 200 ml) hrubej alebo polohrubej múky, 2 poháre práškového cukru, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 150-200 g Hery, 1 kg jabĺk, vanilínový a škoricový cukor, 300 ml mlieka, 3 vajcia.

Preosiatu múku, kypriaci prášok a práškový cukor zmiešame. Plech nahrubo natrieme maslom a polovicu zmesi naň rovnomerne nasypeme. Jablká očistíme, postrúhame, rozložíme na pripravený plech a posypeme ich vanilínovým a škoricovým cukrom (podľa chuti). Nasypeme na ne druhú polovicu múčnej zmesi. V mlieku dobre rozmiešame vajcia a celú plochu koláča polejeme. Navrch poukladáme tenké plátky masla. Dáme do vyhriatej rúry piecť asi na pol hodiny. Hotový koláč môžeme posypať práškovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára