piatok 8. apríla 2011

Bábovka s vaječným likérom.



Na cesto: 125 g polohrubej múky, 125 g škrobovej múčky, 4 zarovnané KL prášku do pečiva, 250 g preosiateho práškového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, 5 vajec, 250 ml (1/4 l) oleja, 250 ml (1/4 l) vaječného koňaku.
Podľa chuti: práškový cukor.

Na cesto zmiešame múku, škrobovú múčku, prášok do pečiva, vanilínový a práškový cukor. Potom primiešame vajcia, olej a vaječný likér, všetko dobre a dostatočne dlho premiešame. Cesto dáme do vymastenej, pomúčanej bábovkovej formy (priemer 24cm). Formu vložíme na mriežku do rúry.
Pečieme pri 180 C asi hodinu. Bábovku necháme asi 10 min. vo forme odpočinúť, potom ju vyklopíme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť. Podľa chuti môžeme bábovku posypať práškovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára