piatok 8. apríla 2011

Diétna torta "tiramisu".




500g piškót, 500 g jemného tvarohu bez tuku, 250 ml pochúťkovej smotany, 2 vanilínové cukry,
4 PL práškového cukru, 3 bielky, 250 ml silnej kávy, 2 lyžice rumu, 1 lyžička škorice, 1 lyžička kakaa

Bielky vyšľaháme s jedným vanilínovým cukrom na tuhý sneh. Tvaroh zmiešame so smotanou, cukrom a druhým vanilínovým cukrom a potom doň vmiešame sneh. Urobíme hladký krém. Na dno tortovej formy uložíme piškóty namočené do vychladnutej kávy zmiešanej s rumom. Na piškóty natrieme tvarohový krém a postup ešte dvakrát zopakujeme. Vrchnú vrstvu krému uhladíme stierkou. Škoricu a kakao zmiešame a cez jemné sitko zmesou poprášime povrch torty. Dáme ju aspoň na 12 hodín do chladničky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára