piatok 8. apríla 2011
Čučoriedkové mafiny.
200 g čučoriedok, 200 g pšeničnej krupice, 75 g hladkej múky, 2 ČL prášku do pečiva, 2 vajcia, 100 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, strúhaná kôra z 1/2 citróna, 260 ml mlieka, 40 ml oleja, 12 papierových košíčkov
Čučoriedky očistíme, umyjeme, prípadne necháme odkvapkať ak požijeme kompótové. V miske zmiešame krupicu, múku a prášok do pečiva, v druhej mise vymiešame vajcia, kryštálový a vanilínový cukor, citrónovú kôru, mlieko a olej. Obe zmesi zmiešame a pridáme aj čučoriedky. Do mafinovej formy vložíme papierové košíčky a tie naplníme pomocou lyžice cestom. Pečieme pri teplote 180C asi 30 min., vyberieme, po 5 minútach mafiny preložíme na mriežku a necháme vychladnúť.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára