nedeľa 24. augusta 2014

Strúhaný tvarohový koláč.

Na 1 veľký plech potrebujeme: 400 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 250 g margarínu, 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva, 1 žĺtok, 1 vanilínový cukor, 3 PL kakaa, tuk a múku na vymastenie plechu. Plnka: 700 - 900 g tvarohu, 250 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 PL zemiakového škrobu, 3 žĺtky, 4 bielky Postup: Z preosiatej múky s práškom do pečiva, cukru, margarínu, zo žĺtka, z vanilínového cukru a kakaa vypracujeme vláčne cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Na 30 minút ho uložíme do chladničky. Na pripravený plech postrúhame na hrubšom strúhadle polovicu vychladeného cesta, aby bolo pokryté celé dno plechu. V miske vymiešame tvaroh, práškový a vanilínový cukor, škrob, žĺtky a vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Plnku nanesieme rovnomerne na vrstvu cesta. Druhú časť cesta nastrúhame na vrstvu plnky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 35 až 40 minút pri teplote 180C. Zdroj: Dobré jedlo Júl 2008.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára