sobota 30. augusta 2014

Broskyňovo-mandľový koláč.

Suroviny: 100g lúpaných posekaných mandlí, 1 konzerva polených broskýň (asi 250g) Cesto: 200g polohrubej múky, 2 zarovnané ČL prášku do pečiva, 150g cukru, 3 vajcia, 200g vychladnutého roztopeného masla alebo margarínu, 2 PL vínovice (nie je podmienkou), niekoľko kvapiek mandľovej arómy, Na posypanie: práškový cukor Postup: Mandle nasypeme do panvice a bez tuku ich dozlatista opražíme. Necháme vychladnúť. Broskyne dáme v site odkvapkať a pokrájame ich na drobné kocky. Zmiešame múku s práškom do pečiva. Pridáme cukor, vajcia, maslo alebo margarín, vínovicu a arómu. Všetko dobre premiešame. Pridáme mandle, pokrájané broskyne a ešte raz dôkladne premiešame šľahačom. Cesto naplníme do vymastenej chlebíkovej formy - 25 x 11cm. Koláč pečieme pri teplote 180C asi 50 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť a vyklopíme ho na dosku. Posypeme práškovým cukrom. Zdroj: Múčniky bez šľahania a varenia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára