sobota 30. augusta 2014
Broskyňovo-mandľový koláč.
Suroviny: 100g lúpaných posekaných mandlí, 1 konzerva polených broskýň (asi 250g)
Cesto: 200g polohrubej múky, 2 zarovnané ČL prášku do pečiva, 150g cukru, 3 vajcia, 200g vychladnutého roztopeného masla alebo margarínu, 2 PL vínovice (nie je podmienkou), niekoľko kvapiek mandľovej arómy,
Na posypanie: práškový cukor
Postup: Mandle nasypeme do panvice a bez tuku ich dozlatista opražíme. Necháme vychladnúť. Broskyne dáme v site odkvapkať a pokrájame ich na drobné kocky.
Zmiešame múku s práškom do pečiva. Pridáme cukor, vajcia, maslo alebo margarín, vínovicu a arómu. Všetko dobre premiešame. Pridáme mandle, pokrájané broskyne a ešte raz dôkladne premiešame šľahačom. Cesto naplníme do vymastenej chlebíkovej formy - 25 x 11cm.
Koláč pečieme pri teplote 180C asi 50 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť a vyklopíme ho na dosku. Posypeme práškovým cukrom.
Zdroj: Múčniky bez šľahania a varenia.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára