sobota 30. augusta 2014
Šťavnaté rezy. (Barbarka)
Suroviny: 1 hrnček - asi 150 ml.
Na cesto: 3 hrnčeky po 100 g polohrubej múky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 2 hrnčeky asi po 150 g cukru, 1 bal. citrónovej alebo pomarančovej kôry, 4 vajcia, 1 hrnček jedlého oleja, 1 hrnček (150 ml) minerálky, Fanty, jablčnej alebo pomarančovej šťavy
Na polevu: 250g práškového cukru, 3 . 4 PL Fanty alebo jablčnej šťavy, žltá a červená potravinárska farba
( ja som túto polevu nahradila obyčajným marhuľovým lekvárom a farebnými cukro-ozdobami :)
Postup: Zmiešame múku, prášok do pečiva, primiešame cukor, citrónovú alebo pomarančovú kôru. Pridáme vajcia, olej a minerálku, Fantu, jablčnú alebo pomarančovú šťavu. Všetko spolu dobre premiešame napr. šľahačom. Cesto nalejeme na vymastený, pomúčený veľký plech (30 x 40cm), povrch zahladíme. Dáme do rúry piecť. (Asi 20 min. pri 180C).
Plech odstavíme na mriežku a koláč necháme vychladnúť.
Na originál polevu preosejeme do misy práškový cukor, pridáme Fantu alebo jablčnú šťavu a vymiešame tekutú masu. Dve tretiny polevy vylejeme na koláč, zvyšnú rozdelíme na tri časti a zafarbíme ich červenou, žltou a oranžovou potravinárskou farbou.
Zafarbené polevy (každú osobitne) naplníme do mikroténových vrecúšok, odstrihneme na nich malý rožtek a striedavo striekame na ešte nestuhnutú polevu čiary. Potom špáradlom robíme krížom cez farebné pruhy čiary zhora nadol a zdola nahor tak, aby vznikli vlnovky :)
Alebo si to môžete zjednodušiť tak, ako som to urobila ja:)
Zdroj: Múčniky bez šľahania a varenia.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára