sobota 30. augusta 2014
RACIO: Dvojvrstvový cheesecake s tekvicou.
Suroviny: Tortová forma:
Korpus - dve možnosti:
1. celozrnné sušienky - 230g, 1/4 šálky trstinového cukru, 5 PL roztopeného ghee masla, 1 ČL škorice, 1 ČL mletého zázvoru, soľ
2. 1 a 3/4 šálky ovsených vločiek, 1/4 šálky trstinového cukru, 4 PL roztopeného kokosového oleja, 1 ČL škorice, 1 ČL mletého zázvoru, soľ
Náplň: 2 vajcia, 200g riccoty, 200g hrudkovitého tvarohu, 1 šálka tekvicového pyré (vopred doma urobeného)
Postup: Rúru zohrejeme na 200C. Korpus (1. aj 2.) si pripravíme tak, že celozrnné sušienky / ovsené vločky rozdrvíme v kuchynskom robote na prach, potom pridáme rozpustené maslo/kokosový olej, trstinový cukor, škoricu, zázvor a mixujeme cca 1 minútu. Zmes vysypeme do tortovej formy a prstami pritláčame na spodok formy a po bokoch. Korpus dáme predpiecť na 10 min. a necháme vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme náplň. Riccotu, tvaroh a 1/2 šálky cukru vymiešame metličkami dohladka. Potom pridáme vajcia a znova vymiešame metličkami. Z tejto zmesi odoberieme 1 šálku, ktorú zmiešame s tekvicovým pyré, zvyšným cukrom, škoricou, muškátovým orieškom a 3/4 zmesi vylejeme na korpus, potom pridáme druhú časť plnky bez tekvice. Zvyšnú tekvicovú plnku vylejeme na vrch a nožíkom tvoríme "víry". Tortovú formu vložíme na hlbší plech a zalejeme cca 1 šálkou vody a pečieme 50-60 min. pri 200C. Pred krájaním necháme dobre vychladnúť. Dobrú chuť!
Zdroj: Zdravé fitness recepty.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára