štvrtok 3. júla 2014

Jahodový cheesecake (Marika:)

Potrebujeme na veľký plech: 220g hladkej múky, 100g kryštálového cukru, štipku soli, 100g mletých mandlí, 2 vajcia, 1 Heru Na tvarohový krém: 1 kg tvarohu, 4 vajcia, 150g kryštálového cukru, 1 balíček pravého vanilkového cukru, 1 PL škrobovej múčky, 1 PL strúhanej citrónvoej kôry a jahody - množstvo podľa chuti :) Želatínová poleva: jahody, voda, cukor, 2 tortové číre želé Dr.Oetker Postup: Múku zmiešame s cukrom, soľou a s mandľami, do stredu urobíme jamku a pridáme vajcia a maslové vločky. Rukami vypracujeme hladké cesto, sformujeme do gule, zabalíme do fólie a necháme v chlade asi 30min. odležať. Rúru vyhrejeme na 200C. Cesto potom vyváľkame a prenesieme na tukom vymastený plech. Predpečieme. Tvaroh vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridáme vajcia a zapracujeme škrobovú múčku a citrónovú kôru. Vylejeme na predpečené cesto a poukladáme na tvarohovú plnku očistené a nakrájané jahody. Upečieme - tvaroh musí stuhnúť. Na vychladnutý koláč nanesieme želé polevu. Jahody asi 150g úplne rozvaríme s trochou vody a s 100g cukru do tmavočervena. Do vychladnutej masy pridáme 2 tortové číre želé rozmiešané v 4 dcl vody a 100g cukru (nemusí byť cukor vôbec - najmä ak sú jahody dostatočne sladké). Privedieme do varu, varíme max. 1 minútu a necháme trocha vychladnúť. Tuhúce želé nalejeme na koláč. Necháme stuhnúť a výborný koláč je na svete! Skutočne jednotka! :D

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára