pondelok 14. júla 2014
RACIO naslano: Taliansky chlieb "Focaccia".
Ingrediencie:
500 g hladkej špaldovej celozrnnej múky
2 PL olivového oleja
1 a 1/2 KL soli
300 ml teplej vody
7 g sušeného droždia
1 KL hnedého cukru
cca 120-150 g olív
cca 70 g sušených paradajok
1 KL nadrobno pokrájaného rozmarínu
2 strúčiky cesnaku
olivový olej na pokvapkanie chleba
Postup: Z teplej vody, droždia a cukru urobíme kvások. Do misy preosejeme múku a posolíme. Pridáme nakysnutý kvások a vypracujeme cesto. Pridáme olivový olej, pokrájané sušené paradajky a posekané rozmarínové lístky a vypracujeme nelepivé cesto. Prikryjeme utierkou a necháme nakysnúť 45 minút. Na plech položíme papier na pečenie, vylejeme cesto a roztlačíme ho rukami na požadovanú veľkosť.
V surovom stave malo cesto hrúbku 1-1,5 cm na plechu o veľkosti 23 x 33 cm.
Koncom varechy urobíme dierky na olivy, pridáme na plátky pokrájaný cesnak a môžeme ešte posypať čerstvým rozmarínom. Pokvapkáme olivovým olejom a necháme nakysnúť ešte asi 20 minút. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov °C asi 15 - 20 minút. Chlieb zbytočne nevysušujeme.
Zdroj: Internet.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára