pondelok 14. júla 2014

RACIO naslano: Taliansky chlieb "Focaccia".

Ingrediencie: 500 g hladkej špaldovej celozrnnej múky 2 PL olivového oleja 1 a 1/2 KL soli 300 ml teplej vody 7 g sušeného droždia 1 KL hnedého cukru cca 120-150 g olív cca 70 g sušených paradajok 1 KL nadrobno pokrájaného rozmarínu 2 strúčiky cesnaku olivový olej na pokvapkanie chleba Postup: Z teplej vody, droždia a cukru urobíme kvások. Do misy preosejeme múku a posolíme. Pridáme nakysnutý kvások a vypracujeme cesto. Pridáme olivový olej, pokrájané sušené paradajky a posekané rozmarínové lístky a vypracujeme nelepivé cesto. Prikryjeme utierkou a necháme nakysnúť 45 minút. Na plech položíme papier na pečenie, vylejeme cesto a roztlačíme ho rukami na požadovanú veľkosť. V surovom stave malo cesto hrúbku 1-1,5 cm na plechu o veľkosti 23 x 33 cm. Koncom varechy urobíme dierky na olivy, pridáme na plátky pokrájaný cesnak a môžeme ešte posypať čerstvým rozmarínom. Pokvapkáme olivovým olejom a necháme nakysnúť ešte asi 20 minút. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov °C asi 15 - 20 minút. Chlieb zbytočne nevysušujeme. Zdroj: Internet.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára