štvrtok 3. júla 2014

Čerešňovo kakaový koláč.

POTREBNÉ PRÍSADY 3 vajíčka, 1 vanilkový cukor, 250 g kryštálového cukru, 2 dl oleja, 3,5 dl mlieka, 400 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 50 ml kakaa, ovocie, džem, čokoládová poleva: 100 g čokolády na varenie, 50 g Cery, pár kvapiek oleja POSTUP PRÍPRAVY Menší experiment, ktorého výsledkom je celkom chutný a svieži ovocný koláčik. Miesto čerešní môžete na cesto naukladať akékoľvek čerstvé, zmrazené, alebo kompótové ovocie. Celé vajíčka vyšľaháme najprv s vanilkovým cukrom, pridáme kryštálový a šľaháme do hustej peny. Pridáme *3 dl mlieka*,2 dl oleja, prešľaháme,pridáme po lyžiciach múku zmiešanú s práškom do pečiva a zároveň šľaháme.Odoberieme si 1/3 cesta (vychádza to tak na 4 dl), pridáme dve rovné lyžice kakaa (alebo 50 ml), pol deci mlieka a metličkou vymiešame dohladka. Na maslom vymazaný a múkou vysypaný plech nalejeme najprv svetlé cesto a naň lyžicou rovnomerne ponalievame kakaové cesto. Nemusíte premiešavať, naukladáme husto ovocie - tu som použila rozmrazené a odkvapkané čerešne a na mieste, kde mi čerešne nevyšli, mám broskyne. Upečieme pri teplote 175° C približne 15 min, mne úplne stačilo 13 min - treba si to radšej odsledovať, koláčik by mal byť upečený dozlatista. Ešte horúci potrieme hrubšou vrstvou pikantného džemu – tu mám ríbezľový, necháme vychladnúť a polejeme čokoládovou polevou čokoládu na varenie roztopíme v horúcom vodnom kúpeli, pridáme Ceru, asi pol lyžičky oleja, vymiešame. Čokoládu nenalievam hneď, stiahnem z vodného kúpeľa, nechám trošku vychladnúť a až potom nalievam na koláč. Necháme stuhnúť a horúcim nožom nakrájame na rezy. Zdroj: mimibazár.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára