utorok 15. júla 2014

Mramorový chlebíček s višňami.

Potrebujeme: (asi na 16 ks) 300g višní, 150g masla, 2 PL strúhanky, 150g trstinového cukru, štipku soli, 3 vajcia, 200g hladkej múky, 50g celozrnnej múky, 2 ČL kypriaceho prášku, 1/2 ČL mletej škorice, 50 ml acidofilného mlieka, 20g kakaa, práškový cukor na posypanie Postup: Višne umyjeme, necháme odkvapkať a odkôstkujeme. Formu na chlebíček vymastíme 1 PL masla a vysypeme strúhankou. Zvyšné maslo vymiešame s trstinovým cukrom a so štipkou soli dopenista. Postupne vmiešame vajcia. V miske zmiešame oba druhy múky, kypriaci prášok a mletú škoricu. Múčnu zmes preosejeme na maslový krém a dôkladne zmiešame. Cesto rozdelíme na polovicu. Do jednej časti vmiešame kakao. Pripravenú formu striedavo naplníme polovicou svetlého a polovicou tmavého cesta. Stierkou uhladíme povrch, ktorý posypeme polovicou višní. Postup ešte raz zopakujeme, až minieme všetko cesto a višne. Vložíme do rúry vyhriatej na 180C. Na strednej mriežke pečieme asi 60 min. Po dopečení koláč vyberieme z rúry a asi 10 min. necháme vo forme chladnúť. Potom ho vyklopíme z formy a na kuchynskej mriežke necháme úplne vychladnúť. Zdroj: Dobré jedlo Jún 2012

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára