utorok 15. júla 2014

Egrešový koláč s mandľami.

1 veľký plech - potrebujeme: Na cesto: 450g hladkej múky, 1,5 ČL kypriaceho prášku, 75g posekaných lúpaných mandlí (ja som použila mleté vlašské orechy a super:), 150g práškového cukru, 250g Hery, 1 žĺtok Na krém: 500g tvarohu, 150g hustej kyslej smotany, 250g jemného kryštálového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 3 žĺtky, 4 bielky Na ozdobenie: 500g egrešov (môže byť až 1kg), 80 g kryštálového cukru Rúru vyhrejeme na 180C. Do veľkej misy preosejeme múku s kypriacim práškom. Vmiešame posekané mandle a cukor, zmäknuté maslo a žĺtok. Vypracujeme drobivé cesto. Dve tretiny cesta rozotrieme do plechu vymasteného a múkou vysypaného plechu. Vložíme do stredu vyhriatej rúry a pečieme 15 min. Egreše umyjeme, očistíme, osušíme a zmiešame s 80g kryštálového cukru. Necháme asi pol hodiny postáť. Pripravíme krém: Spolu vymiešame tvaroh, kyslú smotanu, 100g kryštálového cukru a vyšľaháme dotuha. Sneh po častiach zapracujeme do tvarohového krému. Tvarohovú masu rovnomerne rozotrieme na predpečené cesto. Posypeme egrešmi s cukrom. Navrch rozdrobíme zvyšné cesto. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180C pečieme ešte 45min. Upečený koláč necháme vychladnúť. Pred pokrájaním ho môžeme posypať práškovým cukrom. Zdroj: Dobré jedlo August 2014

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára