štvrtok 3. júla 2014

Malinové tortičky.

12 kúskov: 150g zmäknutého masla, 150g kryštálového cukru, 2 vajcia, strúhaná kôra z 1 citróna, 150g hladkej múky, 2 ČL prášku do pečiva, 3 PL mlieka Okrem toho: 150g malinového džemu, 150g mascarpone, 4PL práškového cukru, 3PL smotanového jogurtu, 200 ml smotany na šľahanie, 1 balíček vanilínového cukru, 12 malín na ozdobenie Maslo a cukor vyšľaháme dopenista. Do peny postupne po jednom zašľaháme obe vajcia a citrónovú kôru. Múku zmiešame s práškom do pečiva, preosejeme do peny, pridáme mlieko a zľahka premiešame. Cesto rozdelíme do 12 papierových košíčkov, postavíme na plech a dáme na 20 minút piecť do vyhriatej rúry. Po upečení vyberieme a necháme na kuchynskej mriežke úplne vychladnúť. Malinový džem rozmiešame dohladka. Mascarpone, 2 PL práškového cukru a jogurt dobre premiešame. Z upečených tortičiek zrežeme vrch. Na tortičky rozdelíme krém a džem. Zakryjeme vrchnými časťami a pocukrujeme zvyšným práškovým cukrom. Smotanu vyšľaháme dotuha s vanilínovým cukrom a tortičky zvrchu ozdobíme šľahačkou a malinami. (Mne sa zvýšilo dosť krému tak som nepoužila šľahačku, ale dozdobila som tortičky tým zvyšným krémom.) Zdroj: Nový čas pre ženy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára