streda 9. júla 2014

Ríbezľové mafiny s Marshmallows.

12 kusov: 150g hladkej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, štvrť ČL sódy-bicarbóny, 100g kryštálového cukru, 100ml acidofilného mlieka, 1 vajce, 75 ml oleja, 150g odstopkovaných červených ríbezlí, ríbezle na ozdobenie Na penu z Marshmallows: 180g práškového cukru, 1 bielok, soľ, 1 ČL bieleho vínneho octu, 2 ČL citrónovej šťavy, 50g Marshmallows Ríbezle umyjeme, osušíme a odstopkujeme. Preosiatu múku zmiešame s kypriacim práškom a so sódou bikarbónou. Cukor, acidofilné mlieko, vajce, žĺtok a olej miešame, kým sa nerozpustí cukor. Pridáme sypkú zmes, premiešame a nakoniec vmiešame ríbezle. Do jamiek na plechu vyložených papierovými košíčkami rozdelíme cesto a pečieme 20min. pri teplote 175C. Pripravíme penu: Cukor zmiešame s bielkom, pridáme soľ, vínny ocot, citrónovú šťavu a miešame v teplom vodnom kúpeli do rozpustenia cukru. Potom pridáme pokrájané marshmallows a miešame, kým sa nerozpustia. Teplú masu vyšľaháme na jemnú penu. Upečené mafiny po vychladnutí ozdobíme penou s marshmallows a ríbezľami. Tip: Pena z marshmallows chladnutím tuhne, tak s ňou pracujte hneď. Zdroj: Dobré jedlo Júl 2014.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára