pondelok 14. júla 2014

Tvarohový mrežovník.

Na 1 hlbší plech potrebujeme: Cesto: 500g hladkej múky špeciál + na pomúčenie dosky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva, 1 ČL mletej škorice, 250g Hery, 120g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 vajce, 2 PL mlieka, 1 PL rumu (aj viac :) Na plnku: 0,5l mlieka, 1 balíček vanilkového pudingu, 2 PL kryštálového cukru, 500g tvarohu (hrudkovitého) Na potretie: pikantný džem Postup: Pripravíme cesto: Preosiatu múku, kypriaci prášok, škoricu, zmäknutý tuk, práškový a vanilínový cukor rozmiešame, pridáme rozšľahané vajce, mlieko a rum. Vypracujeme hladké cesto a dáme do chladu. Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding. Keď vychladne, pridáme tvaroh a spolu dobre vymiešame. Vychladené cesto rozdelíme na pomúčenej doske na 3 časti. Jeden diel cesta rozváľkame, uložíme na hlbší plech (vymastený a vysypaný múkou)a rozotrieme naň plnku. Rozváľkame druhý diel cesta a položíme na plnku. Popicháme vidličkou a natrieme džemom. Tretí diel rozváľkame a urobíme mriežku na koláč. Pečieme v rúre vyhriatej na 180C asi 20 až 25 minút. Suprový :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára