nedeľa 15. júna 2014

Rezy MACOCHA (tá najlepšia na svete:) .

Ingredience receptu na čtyřbarevné macecha řezy: 5 vajec ◊ 250 g krupicového cukru ◊ 100 ml vlažné vody ◊100 ml oleje ◊ 250 g polohrubé mouky ◊ 1 lžíce kakaa ◊ 1 prášek do pečiva; krém č. 1: 2 vanilkové pudinky ◊ 5 lžic krupicového cukru ◊ 800 ml mléka; krém č. 2: 400 ml zakysané smetany ◊ 250 ml smetany ke šlehání ◊ 2 vanilkové cukry; na dohotovení: čokoláda Margot nebo Granko Jak na to krok za krokem: Oddělené žloutky s cukrem vypracujte šlehačem, zašlehejte do pěny vodu a postupně olej. Dále přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva střídavě s pevným sněhem z bílků a polovinu těsta rozetřete do pekáčku s papírem na pečení na dně. Do druhé poloviny těsta vmíchejte jemně prosáté kakao a tmavé těsto rozetřete v pekáčku na vrstvu světlého. Zároveň svařte z pudinkového prášku s cukrem a mlékem pudink (netřeba provářet!), naběračkou ho rozlijte na tmavé těsto a vidličkou všechny vrstvy až na dno vlnkovitě či spirálovitě „protáhněte“. Vše pak vložte do trouby vyhřáté na 180 oC a buchtu pečte asi 30 minut (pudink se v těstě propeče a vytvoří na řezu mramorovanou strukturu). Než zchladne, připravte krém: Zakysanou smetanu vymíchejte s vanilkovým cukrem a zvolna do pěny zapravte šlehačku (ušlehaná smetana). Hmotu rozetřete na povrch zchladlé buchty (vyplní prohlubně), povrch urovnejte a posypte nahrubo strouhanou Margotkou nebo grankem. Náš tip: Nedaří se vám rozetřít tmavé piškotové těsto na světlé? Nejprve spodní vrstvu hustě pokapejte pomocí lžíce nebo naběračky tmavou hmotou a potom ji po měkkém povrchu zvolna roztáhněte kartou nebo měkkou stěrkou. Pudink pak docela nahoře rozlijte např. v podobě pruhů… SÚ VYNIKAJÚCE!!! :) Zdroj: prevzaté z internetu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára