sobota 30. októbra 2010

Výdatný sviatočný jablčník.



Cesto: 500 g polohrubej múky, 250 g Hery, 150 g práškového cukru, 5 žĺtkov, 1/2 vrecúška prášku do pečiva.
Plnka: 1 kg postrúhaných jabĺk, po vrecúšku vanilkového a škoricového cukru, hrozienka - môžu byť na hodinu namočené v rume, 2 dcl vykôstkovaných vyšní, hrsť mletých orechov
Sneh: 5 bielkov, 150 g práškového cukru

Vypracujeme cesto, z ktorého asi štvrtinu odložíme do chladu. Ostatnú časť cesta rozváľkame alebo rukou vytvarujeme na plechu (nemusíme ho vymastiť) a naložíme naň bohatú plnku z jabĺk ochutených vanilkovým a škoricovým cukrom, višňami, hrozienkami, mletými orechmi. Na plnku zľahka rozotrieme tuhý sneh, vyšľahaný z 5 bielkov a cukru. Na rozotretý sneh rovnomerne nastrúhame odložené cesto. Pečieme v predhriatej rúre...

Je ľahký, šťavnatý a naozaj výdatný! :D

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára