pondelok 4. októbra 2010

RACIO: Slnečnicové tarte



Na cesto: 150 g celozrnnej špaldovej múky, 1 KL prášku do pečiva z vínneho kameňa, 100 g medu, 1/2 KL škorice, 1 vajce, 100 g vychladnutej a roztopenej Hery, 6 PL mlieka, 30 g mletého maku
Na obloženie: 1 pohár poltených broskýň z kompótu
Na polevu: 130 g medu, 3 PL sladkej smotany, 60 g masla, 60 g slnečnicových semiačok

Zmiešame múku a prášok do pečiva, pridáme med a škoricu. Primiešame vajce,Heru a všetko spolu dobre premiešame. Nakoniec pridáme mak a cesto ešte raz dobre premiešame. Cesto dáme do vymastenej okrúhlej formy. Broskyne necháme odkvapkať v site, pokrájame ich na dieliky a poukladáme na okraj koláča - ako lístky. Na polevu dáme do hrnca med, smotanu, maslo a slnečnicové semiačka. Zohrievame dovtedy, kým to nie je jednoliata hmota. Masu necháme trochu zvariť. Horúcu polevu nalejeme na koláč a formu vložíme do rúry. Upečený koláč vyberieme a necháme vychladnúť. Tarte uvoľníme dookola nožom a nakrájame na kúsky.

JE VÝBORNÝ :D

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára