utorok 5. októbra 2010

Jablkové mafiny so škoricou



Na 12 kusov: 280 g hladkej múky, 2 veľké jablká, 1 ČL škorice, 2 ČL prášku do pečiva, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 1 vajce, 80 g kryštálového cukru, 80 ml rastliného oleja, 200 ml cmaru, alebo acidofilného mlieka, 125 ml jablkovej šťavy, škoricový cukor na posypanie, 12 papierových košíčkov

Postup: Plech na mafiny vyložíme papierovými košíčkami. Jablká ošúpeme, rozštvrtíme, zbavíme jadierok, nakrájame na plátky a 2/3 z nich nakrájame na malé kocky. Múku premiešame s kockami jabĺk, práškom do pečiva, so škoricou a sódou bikarbónou. Vo veľkej mise zľahka rozšľaháme vajce, pridáme k nemu cukor, olej, cmar, jablkovú šťavu a dôkladne premiešame. Pridáme múčnu zmes a miešame, kým sa obe zmesi nespoja. Cesto rozdelíme do plechu a každý mafin ozdobíme plátkami jablka a posypeme škoricovým cukrom. Pečieme 25-30 min. vo vyhriatej rúre na 180C. Mafiny necháme po upečení 5 min. chladnúť na plechu, vyberieme a necháme úplne vychladnúť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára