sobota 23. októbra 2010

Jablkový koláč s lesnými plodmi (malinami:)



Na koláč 30 x 40 cm potrebujeme:
Cesto: 125 g Hery, 100 g cukru, 1 vanilínový cukor, 3 vajcia, štipka soli, 125 g múky, 2 zarovnané ČL prášku do pečiva, 75 g plátkov mandlí
Plnka: 700 g jabĺk, 200 g lesnej zmesi - alebo len malín, černíc, borovníc, ríbezlí), 300 g Créme fraiche(zakysanej smotany), 200 g marcipánovej hmoty (ja som nemala), 1 vanilínový cukor, 2 vajcia, 2 zarovnané lyžičky škrobu, 25 g plátkov mandlí

Jablká olúpeme, rozštvrtíme,zbavíme jadiernikov, a nakrájame na plátky. Prípadne ich môžeme použiť polovičné.
Heru (v izbovej teplote) vymiešame s cukrom, vanilínovým cukrom a soľou do peny. Postupne vmiešame vajcia Múku zmiešame s práškom do pečiva. Mandle v ruke rozmačkáme a pridáme do múky. Túto zmes po lyžičke pridávame do peny. Cesto by malo z nadvihnutej varechy pomaly stekať.
Cestom naplníme vymastený a múkou vysypaný pekáč, uhladíme ho. Naň potom naukladáme mierne cez seba-nahusto jablká. Kým sa nám pečie cesto - 20 minút pri teplote 175C, rozmrazíme ovocie, umyjeme ho a necháme odkvapkať. Na polevu do hladka vymiešame nakrájanu marcipánovú hmotu (môžeme postupovať aj bez nej:) s Creme fraiche, vanilinovým cukrom, vajcami a škrobom.
Plody rozdelíme na poloupečený koláč, navrch dáme marcipánovú hmotu a posypeme mandlami.
Dopečieme ďalších 25 minút.
Necháme vychladnúť a môžete sa doň veselo pustiť. Chutí výborne :D

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára