nedeľa 31. mája 2015

Ovocné rezy s hrozienkami (jahodové).

Na veľký plech potrebujeme: 300 g práškového cukru, 300 g polohrubej múky, 6 vajec, 2 PL oleja, 300 g jahôd (alebo napr. rebarbory), 100 g hrozienok, 6 PL mlieka, 1 ČL sódy-bicarbóny, jahodový (ríbezľový lekvár), čokoládová poleva, tuk a múka na vysypanie plechu. Cukor a žĺtky vyšľaháme do peny. Postupne pridáme mlieko, olej a tuhý sneh z bielkov. Do cesta zamiešame sódu bicarbónu s múkou a hrozienka. Jahody (rebarboru) umyjeme, očistíme, nakrájame a zapracujeme do cesta. Cesto preložíme na tukom a múkou vysypaný plech. V rúre vyhriatej na 180C upečieme doružova. Po vychladnutí koláč potrieme jahodovým (alebo ríbezľovým) lekvárom a polejeme čokoládovou polevou. Zdroj: Nový čas pre ženy máj 2015.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára