nedeľa 31. mája 2015

RACIO: Mrkvová torta s mascarpone.

Suroviny: Cesto - 250 g celozrnnej múky, 200 g trstinového cukru, 1 ČL KPP, 1 ČL mletej škorice, 2 vajíčka, 90 ml rastlinného oleja, 60 ml šťavy z pomaranča, 430 g nahrubo nastrúhanej mrkvy, nastrúhaná kôra z 1 pomaranča, 1/2 ČL nastrúhaného čerstvého zázvoru, 50 g nasekaných vlašských orechov (nemusia byť), 50 g sušených brusníc, 50 g sušených hrozienok, maslo a múka na vymastenie formy. Krém - 2 lyžice masla, 3 PL páškového cukru, 250 g mascarpone (môže byť aj tvaroh), na ozdobenie nastrúhaná kôra z pomaranča Postup: Cesto - V jednej miske zmiešame suché ingrediencie (múku, cukor, KPP, škoricu), v druhej všetky tekuté ingrediencie (žĺtky, olej a pomarančovú šťavu). K sypkým surovinám po častiach varechou primiešame tekutú zmes. Potom do cesta zľahka po častiach primiešame metličkou tuhý sneh z bielkov, aby cesto ostalo nadýchané. Na záver vmiešame do cesta aj nastrúhanú mrkvu a pomarančovú kôru, nastrúhaný zázvor, orechy, hrozienka, brusnice. Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie a boky vytrieme maslom a vysypeme múkou. Pripravené cesto rozotrieme do tortovej formy a pečieme cca 50 minút v predhriatej rúre na 170C. Upečený koláč necháme vychladnúť a papier na pečenie opatrne stiahneme. Krém - Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme mixérom do penista. Pri nižších otáčkach potom po lyžiciach zašľaháme k maslu mascarpone (tvaroh). Vrch vychladnutého cesta potrieme pripraveným krémom. Na záver môžeme tortu ozdobiť nastrúhanou kôrou z pomaranča. Zdroj: LIDL - Cukráreň podľa Adriany Polákovej

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára