nedeľa 10. mája 2015

RACIO: Pohánkové kocky s ďatlami (Raw)

Potrebujeme: 100 g svetlej pohánky, 200 g slnečnicových semienok, 200 g ďatlí, 40 g mletého ľanového semienka, 2 lyžice karobu, 80 ml kokosového oleja, 2-3 PL sézamových semienok Postup: Na 24 hodín namočíme do vody 100 g svetlej pohánky (je lúpaná mechanicky, nie termicky ako pohánka tmavá). Počas tejto doby pohánku najmenej 3x prepláchneme a vodu vymeníme. Vodu zlejeme a pohánku dohladka rozmixujeme. Rozmixujeme aj 200 g slnečnicových semienok, 200 g vykôstkovaných ďatlí, 40 g ľanového semienka. Pridáme 2 lyžice karobu a všetko spojíme 80 ml kokosového oleja do tuhšej pasty, ktorú natlačíme do formy vystlanej potravinárskou fóliou. Posypeme sézamovým semienkom a necháme stuhnúť v chlade, vyberieme a nakrájame na kocky. Zdroj: Kuchařka ze Svatojánu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára