pondelok 4. mája 2015

Smotanový koláč.

Cesto: 400 g múka polohrubá 1 prášok do pečiva 150 g cukor práškový 250 g palmarín 4 žĺtky 1 KL .nastrúhaná citrónová kôra 1 PL smotana kyslá Plnka: 4 vajcia na sneh bielky 3 ks/180 g smotana kyslá 14-16% 3 ks cukor vanilkový 1 pudingový prášok smotanový 1 PL kopcom , / kukuričný škrob maizena Postup prípravy receptu 1Všetky suroviny na cesto spolu na doske zmiesime na hladké cesto. 2Vypracované cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme stuhnúť do mrazáku na 20 minút. Po 20 minutách cesto vyberieme rozdelíme na dve polovice a jednu opäť zabalíme a dáme naspäť do mrazáku. 3Plech si vymastíme olejom 35x25 Cesto si vyvaľkáme vložíme do plechu 4malým valčekom alebo prstami cesto na plechu roztlačíme,okraje vyhrnieme aby nám plnka nevytekala.Na pripravený plát nastrúhame piškóty alebo keksy aby sa plnka nepremočila. Pripravíme si plnku:Kyslú smotanu zmiešame,svanilk. cukrom pudingovým práškom a maizenou.Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh a jemne vmiešame do zmesi s kyslej smotany. 5Zmes nalejeme na pripravené cesto na plechu 6Vyberieme cesto z mrazáku a nastrúhame rovnomerne po povrchu koláča. Dáme piecť do vyhriatej rúry pečieme pri teplote 180°C 35 minút. 7Dobrú chuť

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára