pondelok 4. mája 2015

Ovocná tortička.

Potrebujeme na 1 okrúhlu formu: 180 g polohrubej múky, 180 g práškového cukru, 100 g masla, 1/2 kypriaceho prášku do pečiva, 500 g tvarohu, 200 ml kyslej smotany 200 ml mlieka, 1 vanilínový cukor, 1 vanilkový puding - prášok, 500 g jahôd (lesnej zmesi) Z hrnčeka polohrubej múky, 1/2 hrnčeka cukru práškového cukru, 100 g masla a 1/2 sáčku prášku do pečiva vypracujeme rukou mrveničku. Tri štvrtiny z nej nasypeme na dno tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Rozmixujeme 500 g mäkkého tvarohu v kocke (vaničkový ani nekupujte, to nie je tvaroh :), 1 kelímok zakysanej smotany, 200 ml mlieka, 1/2 hrnčeka práškového cukru, vanilínový cukor, 1 vanilkový puding a väčšinu z jahôd - tú menšiu časť vmiešame do tvarohu vcelku. Tvarohový krém nalejeme na mrveničku a posypeme tou druhou časťou mrveničky. Pečieme v predhriatej rúre na 180C asi pol hodiny do ružova. Krájame ak koláč vychladne! :) Je vynikajúci.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára