nedeľa 10. mája 2015

Malinový cheesecake.

Potrebujeme: Tortová forma o priemere 24 cm Na korpus: 100 g suchárov, 100 g celozrnných ovsených sušienok (napr. Hobbits), 100 g masla + trochu na vymastenie formy Na malinovú zmes: 300 g mrazených malín, 2 lyžičky kukuričného škrobu, 200 g malinového džemu Na tvarohovú plnku: 800 g nízkotučného tvarohu, 250 g smotanového syra (Philadelphia), 1 ČL najemno nastrúhanej pomarančovej kôry z biopomaranča, 100 g kryštálového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, 3 vajcia, 80 g hladkej múky, práškový cukor na posypanie Postup: 1. Rúru vyhrejeme na 180C. Sucháre a sušienky najemno rozdrvíme - v sekáčiku alebo pomocou valčeka na cesto. Maslo rozpustíme a zmiešame s rozdrvenou zmesou. Všetko natlačíme do vymastenej tortovej formy a zároveň vytvarujeme okraj vysoký asi 2 cm. Vložíme do spodnej časti vyhriatej rúry a pečieme 10 minút. 2. Maliny necháme rozmraziť - najlepšie cez noc v chladničke. Potom ich pretlačíme cez sitko. Odvážime si 100 g malinového pyré a zmiešame s kukuričným škrobom a malinovým džemom. 3. Tvaroh, smotanový syr, pomarančovú kôru, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme na hladkú masu. Postupne po jednom primiešavame vajcia. Nakoniec pridáme múku a ešte raz krátko premiešame. 4. Polovicu tvarohového krému rozotrieme na predpečený korpus v tortovej forme. Lyžicou vtlačíme do krému šesť jamiek (5 po okrajoch a 1 v strede), ktoré naplníme polovicou malinovej zmesi. Pomocou drevenej špajdle vytvoríme v kréme mramorovanie. Navrch opatrne rozotrieme zvyšný tvarohový krém, aj v ňom vytlačíme šesť jamiek a naplníme ich zvyšnou malinovou zmesou. Špajdľou zľahka vytvoríme mramorovaný vzor. 5. Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 160C (teplovzdušný ohrev sa neodporúča) a na spodnej koľajničke pečieme asi 50 minút. Upečený koláč preložíme na kuchynskú mriežku a pri izbovej teplote necháme vo forme vychladnúť. Potom ho prikryjeme alobalom a dáme stuhnúť do chladničky - najlepšie cez noc. Stuhnutý koláč opatrne vyberieme z formy a posypeme práškovým cukrom. Zdroj: Dobré jedlo Marec 2014

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára