streda 10. júna 2015

Ovocný koláč s krémom.

Potrebujeme: 7 žĺtkov, 4 bielka, 100 g práškového cukru, 1 citrón, 1 PL oleja, 100 g + 1 PL hladkej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, 1 kg ovocia (jahôd, malín, borovníc), 1/8 l mlieka, 1 PL krupicového cukru, 250 ml smotany na šľahanie, 1 stužovač Do hustej peny ušľaháme 4 žĺtka, 100 g práškového cukru a kôru a šťavu z jedného citróna, postupne vmiešame 1 lyžicu oleja, 100 g hladkej múky, 1/2 ČL kypriaceho prášku a tuhý sneh zo 4 bielkov. Vymažeme stredný plech maslom a vysypeme hrubou múkou, rozotrieme do neho cesto a pečieme vo vyhriatej rúre na 170C asi 15-20 minút. Na vychladnuté cesto navrstvíme ovocie a prikryjeme krémom: Vo vodnom kúpeli dohusta ušľaháme 1/8 mlieka, 3 žĺtka, lyžicu cukru a lyžicu hladkej múky. Odstavíme a šľaháme do vychladnutia. Vmiešame 250 ml šľahačky vyšľahanej so stužovačom. Zdroj: Kuchařka ze Svatojánu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára