pondelok 15. júna 2015

Koláč s ovocným džemom a kokosovým snehom.

Potrebujeme: 250 g zmäknutého masla (Hery), 150 g práškového cukru, 6 vajíčok, 300 g polohrubej múky, 3 ČL kypriaceho prášku do pečiva, 1 PL kakaa, maslo a múku na vymastenie plechu, marhuľový džem, 200 g kryštálového cukru, 150 g strúhaného kokosu Ako na to: Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme mixérom dopenista. Potom k nemu po jednom zašľaháme žĺtky. V miske zmiešame preosiatu múku, prášok do pečiva a kakao. Vareškou vmiešame sypkú zmes po častiach k maslovo-žĺtkovej zmesi. Ak je cesto príliš tuhé, môžeme ho zriediť trochou mlieka, ktoré pridáme do zmesi po lyžiciach. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vytretý maslom a vysypaný múkou. Cesto potrieme väčším množstvom marhuľového džemu. V chladničke ho necháme odstáť asi 30 minút. Medzitým vyšľaháme bielky na tuhý sneh. Po častiach do snehu za stáleho šľahania prisypeme kryštálový cukor a šľaháme, až kým sa kryštáliky cukru úplne nerozpustia. Na záver do snehu zľahka vmiešame strúhaný kokos. Kokosový sneh natrieme na odstáty koláč. Rúru predhrejeme na 100C. Koláč vložíme do rúry a teplotu zvýšime na 180C. Pečieme asi 35-40 minút. Je vynikajúci! :) Zdroj: Cukráreň podľa Adriany Polákovej.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára