400 g hladkej múky, 250 g Hery (masla), 1/2 prášku do pečiva, 15 dg práškového cukru, 2 PL mlieka, 2 vajcia, Plnka: 1 kg jabĺk, 1 vanilínový cukor, podľa chuti kryštálový cukor, trocha škorice
Postup: Na doske preosejeme múku, rozmrvíme v nej maslo, rozmiešame prášok do
pečiva a cukor. Pridáme vajcia a keby bolo cesto tvrdé pridáme 2 lyžice
mlieka. Všetky tieto prísady na cesto spracujeme a rozdelíme na dva
rovnaké diely. Jeden diel vyvaľkáme a prenesieme valčekom na pomastený a
múkou vysypaný plech (ja som dávala s rozmerom 36x26 cm ale kľudne môže
byť aj menší) Na cesto dáme nastrúhané jablká, posypeme vanielkovým a
kryštálovým cukrom a ešte škoricou. Na jablká dáme druhý diel
vyvaľkaného cesta a dáme upiecť v rozohriatej rúre asi na 200 stupňov,
až kým koláč nechytí ružovkastý nádych. Po upečení a vychladnutí
posypeme práškovým cukrom.
Zdroj: www na Varecha.sk (Cica2)
Tento recept si vybrala Lucka:)...
OdpovedaťOdstrániť