piatok 11. mája 2012

Babkin jablkový koláč. (pre Luciu:)

400 g hladkej múky, 250 g Hery (masla), 1/2 prášku do pečiva, 15 dg práškového cukru, 2 PL mlieka, 2 vajcia, Plnka: 1 kg jabĺk, 1 vanilínový cukor, podľa chuti kryštálový cukor, trocha škorice
Postup: Na doske preosejeme múku, rozmrvíme v nej maslo, rozmiešame prášok do pečiva a cukor. Pridáme vajcia a keby bolo cesto tvrdé pridáme 2 lyžice mlieka. Všetky tieto prísady na cesto spracujeme a rozdelíme na dva rovnaké diely. Jeden diel vyvaľkáme a prenesieme valčekom na pomastený a múkou vysypaný plech (ja som dávala s rozmerom 36x26 cm ale kľudne môže byť aj menší) Na cesto dáme nastrúhané jablká, posypeme vanielkovým a kryštálovým cukrom a ešte škoricou. Na jablká dáme druhý diel vyvaľkaného cesta a dáme upiecť v rozohriatej rúre asi na 200 stupňov, až kým koláč nechytí ružovkastý nádych. Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Zdroj: www na Varecha.sk (Cica2)

1 komentár: