pondelok 14. mája 2012

Tvarohovo-gaštanové rezy.

400 g hl. múky, 250 g masla, 2 vajcia, 1 balíček prášku do pečiva, 1 PL kakaa, 3 PL mlieka
Plnka: 4 vajcia, 500 g tvarohu, 250 g gaštanového pyré, 100 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 balíček Zlatého klasu, 200 ml mlieka


V mise zmiešame preosiatu múku so zmäknutým maslom, s vajcami, práškom do pečiva, kakaom a mliekom. Vypracujeme hladké cesto. Ak je priveľmi suché, pridáme ešte trochu mlieka. Z cesta odložíme asi 100 g nabok. Zvyšné cesto rukou roztlačíme na plech. Vo väčšej mise zmiešame tvaroh, gaštanové pyré, oba druhy cukru, Zlatý klas, mlieko a žĺtky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zamiešame do masy. Plnku vylejeme na cesto do plechu. Z odloženého cesta vyváľkame dlhý tenký valec, ktorý nakrájame na rovnaké kúsky. Nimi posypeme vrch koláča. Pečieme zhruba 40 min. vo vyhriatej rúre pri teplote 170C.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára