nedeľa 13. mája 2012

Marhuľovo-čučoriedkové mafiny.

1 kyslejšie jablko, 1 PL citrónovej šťavy, zopár marhúl z kompótu, 100 g čučoriedok, 2 vajcia, 80 ml slnečnicového oleja, 250 ml bieleho jogurtu, 200 g hladkej múky, 50 g mletých vlašských orechov, štipka soli, 2 ČL prášku do pečiva, 50 g kryštálového cukru, štipka škorice
Postup: Jablko ošúpeme, rozštvrtíme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. Ihneď premiešame s citrónovou šťavou. Marhule nakrájame na malé kocky. Čučoriedky preberieme, umyjeme a osušíme.
V mise rozšľaháme vajcia a pridáme k nim olej a jogurt. V druhej mise zmiešame múku, orechy, soľ, prášok do pečiva, cukor a škoricu. Múčnu zmes premiešame s vaječnou a vypracujeme hladké cesto.

Ovocie pomúčime, premiešame a zapracujeme do cesta. Cesto naplníme do papierových košíčkov v mafinovom plechu. Pečieme asi 25 minút v rúre vyhriatej na 180C. Po upečení vyberieme z plechu a necháme vychladnúť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára