pondelok 30. apríla 2012

Koláč s marhuľami.


Prísady na cesto: 450 g polohrubej múky, 1 Kypriaci prášok do pečiva, 170 g zmäknutej Hery, 220 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 5 žĺtkov, 300 ml mlieka, 5 bielkov
Na obloženie: 1 kg odkvapkaných kompótových marhúľ (môžu byť aj čerstvé)

Postup: Múku premiešame s práškom do pečiva. Heru vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom na penu. Po jednom zašľaháme žĺtky - každý žĺtok asi 30 s. Za stáleho miešania striedavo zapracujeme múku a mlieko. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a krátko zapracujeme do hmoty. Hladké cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu (30 x 40 cm) a uhladíme. Rovnomerne pokladieme marhuľami a plech vložíme do predhriatej rúry. Pečieme cca 30-40 cm. Po upečení a vychladnutí nakrájame na porcie a pocukrujeme. Zakrytý koláč zvláčnie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára