streda 8. decembra 2010

Šťavnatý zákusok so smotanou.




3 vajcia, 200 ml oleja, 200 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 1 kypriaci prášok, 50 g kakaa, 1 l mlieka, 2 balíčky Zlatého klasu, 500 g pochúťkovej kyslej smotany, 80 g práškového cukru

Postup: Vajcia vymiešame s cukrom, postupne pridáme olej, múku s práškom do pečiva a kakao. Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme kašu a vlažnú ju vmiešame do kakaového cesta. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Dáme ho do rúry vyhriatej na 100 st. a pomaly pečieme - asi hodinu.
Smotanu dobre vymiešame s cukrom a rovnomerne rozotrieme na celý povrch upečeného a vychladeného koláča. Pokrájame na ľubovoľné rezy a s chuťou sa pustíme doň :)))

4 komentáre:

  1. ten puding ide do cesta? a čo tam vytvorí takú peknú kôrku? to ako sa pečie? lebo to vyzerá ako 2 pláty a...plnka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tu smotanu je lepsie vyslahat elektr. slahacom,ci staci vareskou?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahojte:) Prepáčte dlhšie som tu nebola...

    Domkac: Ano, puding do cesta ... a ano, ta "korka" sa vytvori pečením :)

    Veronča: Radšej mixérom, a pozor - je dobré použiť kvalitnú čo najtuhšiu smotanu (aby nebola riedka)

    Držím vám palce:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ďakujem,inak tento recept som dnes aj ja hodila na blog.

    OdpovedaťOdstrániť