streda 8. decembra 2010
Šťavnatý zákusok so smotanou.
3 vajcia, 200 ml oleja, 200 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 1 kypriaci prášok, 50 g kakaa, 1 l mlieka, 2 balíčky Zlatého klasu, 500 g pochúťkovej kyslej smotany, 80 g práškového cukru
Postup: Vajcia vymiešame s cukrom, postupne pridáme olej, múku s práškom do pečiva a kakao. Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme kašu a vlažnú ju vmiešame do kakaového cesta. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Dáme ho do rúry vyhriatej na 100 st. a pomaly pečieme - asi hodinu.
Smotanu dobre vymiešame s cukrom a rovnomerne rozotrieme na celý povrch upečeného a vychladeného koláča. Pokrájame na ľubovoľné rezy a s chuťou sa pustíme doň :)))
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
ten puding ide do cesta? a čo tam vytvorí takú peknú kôrku? to ako sa pečie? lebo to vyzerá ako 2 pláty a...plnka
OdpovedaťOdstrániťTu smotanu je lepsie vyslahat elektr. slahacom,ci staci vareskou?
OdpovedaťOdstrániťAhojte:) Prepáčte dlhšie som tu nebola...
OdpovedaťOdstrániťDomkac: Ano, puding do cesta ... a ano, ta "korka" sa vytvori pečením :)
Veronča: Radšej mixérom, a pozor - je dobré použiť kvalitnú čo najtuhšiu smotanu (aby nebola riedka)
Držím vám palce:)
Ďakujem,inak tento recept som dnes aj ja hodila na blog.
OdpovedaťOdstrániť