nedeľa 26. decembra 2010

RACIO: Datľové tyčinky s orechmi:)



Formu na pečenie 28 x 18 cm potrieme jemne maslom. Do hrnca dáme 100 g masla, 3 PL slnečnicového oleja, 40 g hnedého cukru, štipku soli, 3 PL medu, strúhanú kôru z jedného pomaranča aj so šťavou, premiešame, krátko povaríme a odstavíme. Na doske nasekáme 100 g sušených vykôstkovaných datlí a 75 g vlašských orechov a obe vmiešame do maslovej zmesi. Nakoniec pridáme 250 g jemných ovsených vločiek. Miešame tak dlho, kým sa suroviny nespoja. Ja som kvôli pomarančovej príchuti pridala do cesta 2 kv. pomarančového oleja z Nahrinu. Cesto dáme do hranatej nádobya rovnomerne ho roztlačíme. Posypeme hrsťou slnečnicových semien, ktoré zľahka vtlačíme do cesta. Pečieme pri teplote 180C asi 20 minút. Vyberieme z rúry a chladíme vo forme asi 15 min. Ostrým nožom vyznačíme 16 hrubších tyčiniek. Pečivo necháme úplne vychladnúť a až potom ho vyberieme z formy. Plát položíme na dosku a tyčinky nakrájame podľa vyznačených čiar. Čerstvé vydržia asi týždeň.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára