streda 8. decembra 2010

Jogurtová torta s hruškami




350 g hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva, 4 vajcia, 250 g kryštálového cukru, vanilkový cukor, 200 ml jogurtu, marmeláda, 1 fľaša 7 dcl zaváraných hrušiek (alebo surových - 250 g ošúpaných) nadrobno nakrájaných, 3 dcl zaváraných hrušiek - nakrájáných na plátky (alebo čerstvé - ostrúhané, pokvapkané citrónovou šťavou), 150 g čokolády na varenie, 20 g stuženého tuku - Cery.

Postup: Tortovú formu vymažeme a vysypeme. Rúru predhrejeme na 160C. Vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom dobre vymiešame (asi 3min.) Opatrne primiešame jogurt, múku s práškom do pečiva a hrušky. Vlejeme do formy, povrch uhladíme a pomaly pečieme v rúre asi hodinu. Vyberieme z rúry, vyklopíme na mriežku. Keď torta úplne vychladne, rozkrojíme ju, potrieme marmeládou a opäť spojíme. Rozpustíme čokoládu s tukom a ponatierame ňou povrch torty. Na plátky nakrájané hrušky vejárovite poukladáme na vrch torty a dozdobíme ešte tekutou čokoládou - pruhy. Dáme stuhnúť do chladu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára