štvrtok 6. februára 2014

Mandľovo-kokosová mňamka.

Suroviny: 4 ks vajcia celé, 3/4 hrnčeka cukor kryštálový, 1 bal. cukor vanilkový,1 hrnček múka celozrnná pšeničná 1/2 bal. prášok do pečiva, 1/2 hrnčeka olej stolový, 3/4 hrnčeka mletých mandlí, štipka soli Kokosová kaša: 1 a 1/2 hrnčeka mlieko, 1 a 1/2 PL škrob kukuričný, 3 PL cukor kryštálový 1 a 1/2 hrnčeka kokos strúhaný, 50 g maslo Postup: V miske si rozšľaháme žĺtka, štipku soli, cukor a vanilkový cukor. Pridáme olej a znova premiešame. Vsypeme celozrnnú múku zmiešanú s práškom do pečiva a znova premiešame. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame do cesta. Nakoniec vmiešame mleté mandle. Vylejeme do vyššieho plechu, vymastenom a vysypaným múkou. Dáme piecť na 180 stupňov C, asi 25 minút. Do kastrólika dáme variť mlieko s cukrom a kukuričným škrobom (Gustin, Zlatý Klas..) Uvaríme si redší krém (redší ako na dukátové buchtičky), do vriaceho pridáme kokos a ešte asi minútku varíme na kašu. Po odstavení trochu ochladíme a do ešte teplého vmiešame maslo. Túto masu vylejeme na upečený, teplý koláč, do ktorého sme opakom varešky narobili diery. Dáme vychladnúť. Môžeme zdobiť ako chceme, ja som len posypala Grankom. Celý koláč aj s upečením trval maximálne 40 minút, použila som naňho len minimum riadu, žiadne váhy. A chutil znamenito. Rozmery plechu: 39 x 35 cm, hrnček=250 ml Zdroj: Upravený recept Varecha.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára