sobota 15. februára 2014
Ovocný koláč s čokoládovou posýpkou.
Potrebujeme: (Veľký plech)
3 vajcia, 240g jemného kryštálového cukru, 2 tégliky bieleho jogurtu (300g) - môžeme nahradiť acidofilným mliekom, 75ml oleja, 400g polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 2ČL nastrúhanej citrónovej kôry, 600g mrazeného drobného ovocia (ríbezle, borovnice - ja som použila v tomto prípade višne)
Na čoko-posýpku: 50g polohrubej múky, 100g jemného kryštálového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 100g studeného masla, 75g postrúhanej čokolády (70%)
Postup: Celé vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme jogurt, olej a premiešame. Postupne vmiešame zmes preosiatej múky, kypriaceho prášku a nastrúhanej citrónovej kôry. Pripravíme posýpku: Múku zmiešame s cukrom, pridáme studené maslo pokrájané na kúsky a prstami vypracujeme posýpku. Nakoniec pridáme postrúhanú čokoládu a lyžicou ľahko premiešame. Rúru vyhrejeme na 175C. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a bohato posypeme ovocím a posýpkou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25 minút.
Ľahký a osviežujúci koláčik.
Zdroj: Dobré jedlo Marec 2014.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára