sobota 15. februára 2014

Ovocný koláč s čokoládovou posýpkou.

Potrebujeme: (Veľký plech) 3 vajcia, 240g jemného kryštálového cukru, 2 tégliky bieleho jogurtu (300g) - môžeme nahradiť acidofilným mliekom, 75ml oleja, 400g polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 2ČL nastrúhanej citrónovej kôry, 600g mrazeného drobného ovocia (ríbezle, borovnice - ja som použila v tomto prípade višne) Na čoko-posýpku: 50g polohrubej múky, 100g jemného kryštálového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 100g studeného masla, 75g postrúhanej čokolády (70%) Postup: Celé vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme jogurt, olej a premiešame. Postupne vmiešame zmes preosiatej múky, kypriaceho prášku a nastrúhanej citrónovej kôry. Pripravíme posýpku: Múku zmiešame s cukrom, pridáme studené maslo pokrájané na kúsky a prstami vypracujeme posýpku. Nakoniec pridáme postrúhanú čokoládu a lyžicou ľahko premiešame. Rúru vyhrejeme na 175C. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a bohato posypeme ovocím a posýpkou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25 minút. Ľahký a osviežujúci koláčik. Zdroj: Dobré jedlo Marec 2014.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára