utorok 11. februára 2014
Medová roláda.
Potrebujeme: 4 vajcia, 200g medu, 120g polohrubej múky, 1/2ČL sódy bicarbóny, 1 balíček vanilkového cukru, ríbezľový lekvár
Postup: Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame a postupne do nich zapracujeme rozpustený, vychladnutý med. Pridáme sneh, múku, sódu bicarbónu a vanilkový cukor a dobre zamiešame.
Plech natrieme maslom, posypeme múkou (alebo ho vyložíme papierom na pečenie), cesto naň rovnomerne rozotrieme a dáme do vyhriatej rúry upiecť.
Ešte teplé cesto vyklopíme, natrieme lekvárom a stočíme do rolády. Posypeme ju práškovým cukrom a vychladnutú pokrájame na plátky.
Krehká a veľmi rýchla.
Zdroj: Recepty zo života 4
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára