utorok 11. februára 2014

Medová roláda.

Potrebujeme: 4 vajcia, 200g medu, 120g polohrubej múky, 1/2ČL sódy bicarbóny, 1 balíček vanilkového cukru, ríbezľový lekvár Postup: Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame a postupne do nich zapracujeme rozpustený, vychladnutý med. Pridáme sneh, múku, sódu bicarbónu a vanilkový cukor a dobre zamiešame. Plech natrieme maslom, posypeme múkou (alebo ho vyložíme papierom na pečenie), cesto naň rovnomerne rozotrieme a dáme do vyhriatej rúry upiecť. Ešte teplé cesto vyklopíme, natrieme lekvárom a stočíme do rolády. Posypeme ju práškovým cukrom a vychladnutú pokrájame na plátky. Krehká a veľmi rýchla. Zdroj: Recepty zo života 4

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára