utorok 11. februára 2014

Páperový JABLČNÍK.

Suroviny na veľký plech: 400g hladkej múky, 1 Heru, 110g práškového cukru, 100g kryšt. cukru,4 vajíčka, 1,5kg jabĺk (aleho 7dcl nastrúhaných jabĺk), 200g sušených sliviek, štipka soli, (2 PL strúhanky alebo hrubej múky) Príprava: V múke rozmrvíme Heru, pridáme práškový cukor, štipku soli a so 4 žĺtkami vymiesime ľahko tvarovateľné cesto. Rozdelíme ho na 2 časti a na 1-2 hodiny ho vložíme do chladničky. Jablká očistíme, nahrubo postrúhame a udusíme s 1 PL vody a s 100g kryštálového cukru. Po vychladnutí k nim primiešame sneh zo 4 bielkov a predtým už vykôstkované a uvarené sušené slivky. Jednu polovicu schladeného cesta vyváľkame do vymasteného a múkou (strúhankou) vysypaného plechu, rozložíme naň jablkovú plnku a na najhrubšom strúhadle nastrúhame navrch druhú polovicu cesta. V horúcej rúre upečieme zákusok dočervena a po vychladnutí nakrájame. Zdroj: Obľúbené babičkine zákusky

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára